Eskilstuna – turnéns sista stopp | TACK FÖR OSS!

Turnéns  SISTA STOPP skedde i Eskilstuna två relativt regniga dagar i augusti 2023. Nio konserter genomförda i Sverige, EN kvar. 

Vi anlände till den stolta fristaden på kvällen och begav oss direkt för att hitta något att äta. Vi vandrade längs Eskilstunas vackra gator som var fulla av liv då det pågick en karneval/uppsatt tivoli på torget. Roligt! Vi åkte dock inga karuseller utan åt och begav oss sedan, trötta efter en dags resande till hotellet där vi somnade nästan bums. 

Dagen D, eller dagen K (konsertdagen) inleddes med resans sista hotellfrukost. Det ÄR gott med hotellfrukost men det är också gött att veta att det är den sista =). Efter lite adminarbete (blogginlägg kvitton osv) drog vi ner på stan för att i sann pensionärsanda upptäcka ”några gamla hus” nämligen Radermachersmedjorna.

Vi älskar ju sånt va – verkligen jättefina gamla smedjor från 1600-talet. Otroligt!

Därefter tog vi oss över forsen till domkyrkan. En mycket vacker och präktig sådan. 

Efter en god lunch var det sedan dags för turnéns sista Bohnanza-turnering. Det var varit väldigt jämnt fördelade vinster under turnéns lopp och samtliga har spelat med stor glädje och entusiasm. Det rekommenderas att medta ett sådant slags spel för framtida stipendiater. 

Vi begav oss tidigt till Folkets hus för att kika in lokalerna -det är första gången Jenny Lind-stipendiaten besöker Eskilstuna så det var extra roligt. Biografer är alltid lite kruxigt att sjunga i men den i Eskilstuna visade sig ha god akustik och vara ett trevligt rum. 

Publiken bestod av många kända ansikten från storstaden Stockholm men även några tappra Eskilstunabor. Vi hade även finbesök från opera på skäret (samtliga var mycket nöjda att det sjöngs arior ur ”Rigoletto”).

Konserten blev ett värdigt avslut på en väl genomförd turné. Vi hade jätteroligt och njöt av stunden – så som konserter skall vara. Efter det bar det av mot Stockholm!

Och det var det! 6 konserter i USA och 10 konserter i Svearike genomförda. Det har varit så meningsfullt att få sprida Jenny Linds arv först på andra sidan Atlanten och sedan på hemmaplan i Sverige – en intensiv och  lärorik resa för alla involverade! Att få bryta ny mark, att få komma till orter där Jenny Lind-stipendiaten ännu inte varit har också känts som en ära! Vi är så glada att så många har besökt våra konserter och vi hoppas att denna makalösa tradition fortsätter att blomstra. Vi vill rikta ett stort tack till Folkets Hus och Parker i hela landet som gjort denna turné möjlig och välkomnat oss med värme på varje ort vi besökt. 

Att den lilla flickan som sjöng för sin katt i sitt fönster skulle gå till historien som en av de allra största operasångerskorna någonsin var det nog ingen som hade räknat med, allra minst Jenny själv. Jenny kom från ingenting, men blev tack vare sin sång både stor och betydelsefull. Hennes syfte i livet var musiken och det parat med hennes generositet gjorde det möjligt för andra att följa i hennes fotspår. 

Länge leve Jenny Lind! 

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar